zaterdag, november 25, 2017

Personal Shopper - Olivier Assayas

Personal Shopper op IMDb (6,2)
Hoewel de aanpak van de film me verre van aanspreekt, ben ik toch geboeid blijven kijken. En dat komt vooral door het 100 procent naturelle spel van Kristen Stewart. Ik schat haar in als een van de allerbeste actrices van dit moment, als ze al niet de beste is. Als je mij tot het eind toe een film laat volgen die ten dele gaat over het bovennatuurlijke en het wereldje van mensen die zich medium noemen, dan ben je een grote.

Er lopen twee verhalen door elkaar in deze film. De gewoonste is die van het dagelijks leven van Maureen. Ze is in dienst van een internationaal topmodel, die heeft geen tijd en geen mogelijkheid om al haar kleding en sieraden allemaal zelf te passen en op te halen. Daar heeft ze dus een boodschappenmeisje voor, dat op haar scootertje door Parijs crosst om van modehuis naar sieraderie te rijden en voor Kyra alle spullen voor de grote catwalks te bemachtigen. Maureen haat haar werk, maar het betaalt en ze wil Parijs voorlopig nog niet betalen.
Dat komt door verhaallijn 2, de spiritistische kant. Haar tweelingbroer Lewis is in Parijs overleden aan een hartkwaal. In hun jeugd heeft de tweeling elkaar beloofd na de dood de ander een teken te geven dat ze op hem/haar wachten. Maureen dwaalt door het huis van Lewis, wachtend op een teken maar het komt steeds maar niet.
Uiteraard moeten de twee verhalen door elkaar gaan lopen om de film tot de thriller te maken zoals ie geafficheerd wordt. Dat gebeurt, het speelt zich allemaal af rondom het wereldje van model Kyra en haar nogal vreemde vriend. Maureen wordt ondertussen suf geappt door een onbekende, die veel van haar lijkt te weten en ver in haar leven binnendringt.

Met : Kristen Stewart , Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie

Geen opmerkingen: