donderdag, november 09, 2017

Un beau soleil intérieur - Claire Denis

Un beau soleil intérieur op IMDb (6,5)
Mannen alom, maar liefde nergens te vinden. Isabelle kan het niet vinden. Ze heeft het moeilijk. Haar huwelijk op de klippen, ze is rondom de 50 maar nog steeds mooi, sexy en gewillig. Maar ze wil zich wél richten op een man met wie er een langdurige relatie mogelijk is. Dat blijkt steeds op obstructies te stuiten. Alle types probeert ze uit: de rijke stinkerd-bankier die haar op een botte manier als maitresse gebruikt maar nooit ( "nóóit" zegt ie) zijn vrouw zal verlaten. De ander komt uit haar eigen habitat, de man is kunstenaar (acteur) en wil eerst alleen vriendschappelijk de banden onderhouden. Toch seks uiteindelijk en dan blijkt ie toch minder vast van plan zijn vrouw te verlaten. De derde is een man van een veel lager sociaal niveau dan dat van Isabelle: hij is wel heel voorkomend, heel romantisch en heel mannelijk maar hun "milieus" komen niet bij elkaar. En dan is er nog haar ex-man , die af en toe toch nog - letterlijk- langswipt.
Aan elke man zit wel iets los (of juist te vast) en Isabelle beseft dat ze het eigenlijk moet opgeven. Maar ze wil nog zo graag: ze houdt hoop.

De film is op en top Frans: veel joie de vivre, veel gebabbel maar ook veel romantiek. Al is die dan niet van de meest geslaagde soort. Binoche kan bij mij een potje breken , ik vind haar een goed actrice en nog steeds een mooie vrouw. De film lijkt om haar heen gebouwd. Voor de liefhebber.

Met: Juliette Binoche., Xavier Bauvois, Philippe Katherine, Gerard Depardieu

Geen opmerkingen: