donderdag, maart 08, 2018

Gelukzoekers - Hanro Smitsman

Gelukzoekers op IMDb (7,0)
Ik had al een en ander gelezen over de kwaliteit van de telefilms dit jaar. Na het zien van "Gelukzoekers" snap ik dat. Een tamelijk amateuristisch geheel, deze poging tot feelgood verbeelding van serieuze actuele problematiek.
Het speelt allemaal in Groningen, waar de lokale jeugd brommers rijdt en bierdrinkt achter het bushokje. Thuis hebben hun ouders het  moeilijk met uit elkaar vallende huizen die na elke aardbeving verder wijken, even verderop in het dorp wordt hun toch al geringe toekomstperspectief nog verder gemarginaliseerd door de komst van vele gelukzoekers in het opvangcentrum. Die term "gelukzoekers" wordt constant gebezigd , dit om aan te tonen waar de mening van de lokalo's ligt en wat ook de inzet is van de ontmaskering en terugzending van de vele vluchtelingen.

Harko is een van die lokale jongens , het verschil tussen hem en de andere jongens is dat hij in ieder geval nog wat te wensen en te dromen heeft. Hij gaat kaas verkopen in het vluchtelingencentrum en ontmoet daar de lieve Faiza. Faiza woont met haar ouders en broer op een kamer daar, in afwachting van een mogelijke verblijfsvergunning. Ze hoopt door te breken met een glanzende sportcarrière maar wordt steeds maar niet ontdekt.
Iedereen zijn eigen probleem dus en de oplossing ligt ergens in het midden, als men elkaar tenminste tegemoet komt. Zoiets?

Met ; David Elsendoorn, Jouman Fattal, Anniek Pheifer

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...