maandag, maart 12, 2018

Black Butterfly - Brian Goodman

Black Butterfly op IMDb (6,1)
Van ongeloofwaardigheid aan elkaar hangend verhaaltje. Ik kan er niks aan doen, op welke manier ik het script ook probeer uit te legen: er klopt wat mij betreft geen hout van. Poging!
Schrijver leeft afgezonderd in blokhutje en dat is niet voor niets, hij heeft zowel een writer's block als een drankprobleem. Hij krijgt ruzie met een botte vrachtwagenchauffeur maar wordt "gered" door een onbekende vreemdeling die ingrijpt.
Hij neemt de man mee in zijn auto , biedt hem een slaapplaats aan als dank en er lijkt een goede maar tijdelijke vriendschap te ontstaan. U snapt: dat kan niet lang goed gaan.
De bezoeker biedt eerst allerlei huishoudelijke en verbouwingshulp aan, maar al gauw ontpopt hij zich daarbij als een tiran. Schrijver raakt steeds meer vrijheden kwijt en voelt zich uiteindelijk zelfs opgesloten in zijn huis.
De politie komt langs, er worden vrouwen vermist in de regio. Logisch natuurlijk dat alle verdenkingen naar de vreemdeling gaan. Die heeft ondertussen Schrijvertje gedwongen een verhaal te maken van de situatie. En daarbij een beetje fantasie te gebruiken.
Zonder al te veel weg te geven, kan ik u natuurlijk vertellen dat schrijver en voorbijganger verder tegenover elkaar komen te staan en dat de verdenkingen over en weer schieten
De ontknoping is grotesk, raar en onlogisch. Maar daar mag u anders over denken.

Met : Antonio Banderas, Jonathan Rhys Meyers , Piper Perabo

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...