vrijdag, maart 30, 2018

The Windmill Massacre - Nick Jongerius

The Windmill Massacre op IMDb (4,8)
Je had ooit the Johnsons, er was zoiets als Sl8n8 maar heel veel verder is het horrorgenre in Nederland niet gekomen. En als ik deze film zie, denk ik : terecht. Toegegeven, ik had twee werkdagen van 10 uur achter de rug en was dus wellicht niet alert genoeg om deze prent op waarde te schatten , maar toch: het was allemaal te voorspelbaar, teveel 10 kleine negertjes.

Jennifer is een Australisch meisje dat om een of andere reden in Nederland is bekend. Ze speelt au-pair bij een rijk gezin maar wordt daar ontslagen als de gastheer ontdekt dat ze een dubbel paspoort gebruikt. Ze zwerft door de stad en komt, op de vlucht voor de politie, in een horde toeristenbusje terecht dat Nederland gaat doorkruisen: op zoek naar die befaamde windmolens.
De groep is een allegaartje maar al snel komen we erachter dat eenieder wel iets op zijn kerfstok heeft staan. Middenin een bos valt de motor van de bus uit en u snapt dat de ellende begint. Jennifer gaat met een van de reisgenoten om hulp uit bij de nabijgelegen windmolen: het aftellen kan beginnen. Steeds minder reisgenoten blijven over.

Met: Patrick Baladi , Charlotte Beaumont , Bart Klever


Geen opmerkingen: