maandag, mei 06, 2019

Thank you for your service - Jason Hall


Oorlogsfilm die gelukkig al vrij snel een andere kant op gaat. Want na de inmiddels tamelijk bekende beelden van tanks, soldaten, explosies en schietpartijen wordt dit een andere film. Een film over thuiskomen, maar in je hoofd altijd in oorlog blijven. 
3 vrienden die elk al meerdere missies hebben volbracht, komen thuis en beleven het elk op een andere manier. De ene ziet uit naar zijn aanstaande huwelijk, de ander heeft moeite met het ordenen van zijn geheugen en daardoor ook van zijn gevoelens en de derde heeft problemen om zich in het dagelijkse ritme van gezin en woonomgeving te voegen. Ze zijn namelijk alle drie op hun eigen manier gehavend. 
Bij de ene pakt dat gruwelijk uit , want met nieuwe tegenslagen kan hij niet meer om gaan. Nummer 2 zwalkt en klungelt, maar komt dankzij de hulp van nummer 3 net niet in de zevende sloot terecht. Die nummer 3, dat is onze hoofdpersoon. Groot rechtvaardigheidsgevoel , zorgzaam voor zijn maatjes. Maar binnen zijn gezin heeft ie moeite om zich staande te houden. Zijn vrouw smeekt hem opener te zijn, maar hij kan niet. Hij kan niet alles vertellen wat ie deze laatste missie heeft meegemaakt. 

Miles Teller doet het behoorlijk goed: zowel de twijfel als de ferme zekerheid zitten in zijn spel. Het maakt de film onderhoudend.

Met: Miles Teller, Beulah Koale, Joe Cole, Haley Bennett, Amy Schumer

Geen opmerkingen: