zaterdag, mei 18, 2019

Only the Brave- Joseph Kosinski

Only the Brave op IMDb (7,7)
Heldenverhaal ter meerdere eer en glorie van een omgekomen brandweerteam uit de VS. Wij hebben er hier geen weet van, maar blijkbaar is branden bestrijden in het midden van de VS een commerciële tak van sport. Veel bosbranden door de droogte in gebieden rondom Grand Canyon en de berggebieden erom heen. Als je zorgt dat je als team je certificaten bemachtigt - via heuse examens - dan wordt je door gemeentes ingehuurd en ingezet om bosbranden te bestrijden.
Midden jaren 90 zitten we, bij aanvang van de film. Stoere en sterke man Eric Marsh (hardboiled weergegeven door Josh Brolin) wil zo'n brandweerteam opzetten maar merkt dat ze steeds weer voor de kleine klusjes worden ingezet. Met man en macht en door strenge trainingen weten ze hun papieren te halen en hun status naar Hotshots te upgraden. Los gaan ze.
In het hechte mannenteam is recent een jonge kerel aangesloten die probeert zijn loser-verleden van zich af te schudden. Brendan is junk, slappeling én kersvers vader. Er is maar één kans dat hij zijn dochter een toekomst kan bieden en dat is werk en regelmaat. Hij meldt zich aan bij de Granite Mountain Hotshots en dat moet ie in eerste instantie bezuren. Zijn verzwakte lichaam is de trainingen en vooral de arbeid niet gewend maar hij zet door. Na de nodige pesterijen integreert hij in het team en wordt een belangrijk firefighter.
Deze film was niet gemaakt geworden als er niet een zeer dramatische wending aan de geschiedenis van het team zit. En nee, die dramatiek zit hem niet in de thuissituaties van de verschillende brandweermannen. Hot stuff.

Met: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly, Andie McDowell

Geen opmerkingen: