zondag, februari 14, 2021

Der Fall Collini - Marco Kreuzpaintner


Der Fal Collini op IMDb (7,2)
 

Toevallig op gestuit op de PICL-pagina, had de aankondigingen van deze film geheel gemist. En dat was bijna jammer, want het is een sterk rechtbankdrama (een paar magische kantjes eraf vijlen en het is een perfecte film). Blij deze te hebben aangeklikt. 

Casper Leinen is net klaar met de opleiding tot advocaat en wordt voor zijn eerste zaak naar de rechtbank geroepen. Hij moet de cliënt Fabrizio Collini verdedigen die een brute moord heeft gepleegd: hij heeft in koelen bloede de industrieel Meyer vermoord. Bij het horen van de officiële naam van het slachtoffer weet Leinen nog niet dat het gaat om Hans Meyer, de vader van zijn jeugdvriend , de man die hem als protegé onder zijn hoede naam en hem op het pad van de rechtenstudie heeft gezet. 

Dilemma's alom dus, zeker in de communicatie met de familieleden van Meyer, met wie hij jarenlang intensief contact had. De beroepseer roept echter harder dan de sentimenten en Leinen gaat toch met de op het oog kansloze zaak aan het werk. Gaandeweg legt hij de duistere lijnen uit het verleden van zijn suikeroompje bloot, waarmee hij zowel de familie als hun verdediging confronteert. De familie wordt in de rechtszaal vertegenwoordigd door Professor Mattinger , van wie Leinen op de academie nog les heeft gehad. Mattinger doet badinerende uitspraken over de eerste juridische stappen van Leinen, maar ervaart gaandeweg het proces dat hij deze jongen misschien iets te goed heeft opgeleid. 

Met: Elyas M'Barek, Franco Nero , Alexandra Maria Lara, Heiner Lautenbach , Pia StutzensteinGeen opmerkingen: