woensdag, februari 24, 2021

Was wir wollten (aka What we wanted) - Ulrike Koller


 Was wir wollten op IMDb (5,8)

Fijngesponnen drama, ingetogen doch indringend. Van het type traagheid waar ik wel van ben, als u mijn beschrijvingen vaker leest. De film kan als taai ervaren worden, maar ik vond het een geslaagd drama. 

Ze willen zo graag een kind. Vooral zij, maar hij gaat ook volop mee in de onderzoeken, IVF-behandelingen en ziekenhuisbezoeken. Na een vierde behandeling krijgen ze te horen dat de inspanningen -ahum- vruchteloos wordt geacht: het gewenste resultaat blijft uit, de eitjes nestelen zich niet goed. 

Het jonge stel, Alice en Niklas, krijgt het advies er even voor een vakantie tussenuit te gaan, om de gedachten te verzetten. Maar dat lukt niet volledig: de dure ziekenhuiskosten en een slepende verbouwing maken dat ze niet echt ongedwongen op reis gaan. Ze vinden een fijn appartement dichtbij zee, maar u snapt het al: de buren! 

Naast hem betrekt een overduidelijk succesvol stel, een gezin met alles erop en eraan, een huisje. Dagenlang kunnen Alice en Niklas zien wat het gezinsleven voor geluk brengt (en wat het dus ook hen had kunnen brengen) maar ze zien ook de complicaties. Elk van hen interpreteert de zaken op een eigen manier en vooral Alice wordt met de dag ongelukkiger, een beweging die Niklas niet geheel lijkt te kunnen keren. De twee worden keihard met elkaar en elkaars tekortkomingen geconfronteerd. 

Met: Lavinia Wilson, Elyas M'Barek, Anna Unterberger, Lukas Spisser
Geen opmerkingen: