zaterdag, februari 20, 2021

Riprendimi (aka Good morning heartache) - Anna Negri


 Riprendimi op IMDb (6,1)

Aangeklikt omdat de fantastische Alba Rohrwacher op de rol stond. Zij is dan ook degene die de film draagt, in retrospectief gezien. Dus mijn keuze was terecht. Lastige film echter, want nodeloos gecompliceerd doordat we naar film-in-film kijken. 

Het zou oorspronkelijk een documentaire worden over de lastige positie van bijrolacteurs, maar al snel worden de beide cameramannen die het leven van Lucia en Giovanni documenteren, geconfronteerd met een gierend uit de klauwen lopende relatie. Giovanni staat onder hoge druk vanwege het gebrek aan opdrachten, daardoor verwaarloost hij zijn taken als jonge vader. Waardoor Lucia op haar beurt weer in de problemen komt met haar werk, met haar tijd en uiteindelijk ook met haar partner. 

Het stel groeit rap uit elkaar, Giovanni trekt de deur achter zich dicht en belandt al snel in de armen van een dame die hij op een feest ontmoet. Lucia stort haar hart uit bij haar vriendinnen, die haar opporren om voor zichzelf op te komen. Maar ook komt ze noodgedwongen steeds meer in contact met de cameraman, die het huiselijk drama van nabij meemaakt. De band tussen hen groeit, terwijl die met haar ex steeds verder uit beeld raakt. 

Met: Alba Rohrwacher, Marco Foschi, Valentina Lodovini, Stefano FresiGeen opmerkingen: