zaterdag, juni 18, 2022

Backcountry (aka The Blackfoot Trail) - Adam MacDonald

Backcountry op IMDb (6,0)
 Backcountry op Moviemeter (2,85)

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het geeft de film bestaansrecht, maar je gaat er niet veel aan missen als je deze niet gaat zien. Iets te simplistisch weergegeven allemaal, maar goed: wel mooie natuurbeelden.

Alex trakteert zijn hardwerkende vriendin Jenn op een kampeerweken in the wild. Ze moet er nodig eens uit, ze leeft op haar telefoon en laptop en daar moet ze een paar dagen van los. Alex heeft tickets gekocht voor een wildkampeer-weekend in de Canadese bossen, in een park waar hij meermalen geweest is. Hij zegt enkele trails op zijn duimpje te kennen, waaronder de fameuze Blackfoot-trail. 

Bij aankomst in het park blijkt die trail afgesloten te zijn voor publiek vanwege "ongeregeldheden die bezoekers daar hebben gepleegd" , ze zullen andere routes moeten vinden. Alex is teleurgesteld, want hij had een plan. Niet alleen wilde hij Jenn die prachtige wandelroutes richting een paradijselijk meer leren kennen, hij wilde haar daar ook nog eens ten huwelijk vragen. Het loopt allemaal anders.

Doordat Alex het park doorkruist zonder kaart (hij had immers een bekende route in zijn hoofd maar moet nu anders lopen) raken de twee verdwaald in het park. Waar Alex denkt in de richting van het meer te lopen, wandelen ze rechtstreeks in de fuik van een gebied waar het wemelt van de beren. En die vinden die bezoekers niet zo leuk.

Met : Jeff Roop, Missy Peregrym , Eric Balfour

  FIN - song : Frères Lumieres - Jen's Theme

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...