maandag, juni 06, 2022

The Rhythm Section - Reed Morano


 The Rhythm Section op IMDb (5,4)

The Rhythm Section op Moviemeter (2,58)

Recht-toe-recht-aan wraakthriller die er net aan een voldoende uit sleept. 

Na het gruwelijke vliegongeluk waarbij haar complete familie is omgekomen, is het leven van Stephanie Patrick een puinhoop geworden. Ze kan zich nauwelijks staande houden, verzuipt zich in drugs en prostitutie. Totdat op een dag een klant verschijnt die zegt alleen maar te willen praten. Deze man, Keith Proctor, genaamd vertelt Stephanie dat haar ouders en al die anderen niet zijn omgekomen bij een ongeluk maar bij een daadwerkelijke aanslag: aan boord bleek een man te zitten waar de internationale criminaliteit het op gemunt had. 

Stephanie raakt nog meer van slag dan ze al was, maar besluit toch met Proctor in gesprek te gaan. Steeds meer wordt het haar duidelijk dat er inderdaad misdadigers achter deze massamoord zitten en dat Proctor een aardig eind op weg is dit geheim te ontrafelen. Ze hoort van financiers, van bommenmakers en van de mysterieuze B. , die nauw met Proctor samenwerkt. Wanneer ze Proctor op een dag vermoord aantreft, weet ze zowel wie daar achterzit als dat zij zelf de volgende zal zijn. Ze gaat op zoek naar B. 

Deze verbergt zich in  - daar zijn de weer - de Schotse Hooglanden en blijkt heel niet blij met de bemoeienis van Stephanie. Hij houdt haar een harde spiegel voor: als ze echt wil meehelpen deze zaak op te lossen, zal ze zichzelf van drugswrak moeten omvormen tot getrainde moordmachine. Hij helpt haar, de opleiding is bikkelhard, maar uiteindelijk komt het moment dat Stephanie als een volleerd hitwoman klaar is om de gehele malafide terreurorganisatie ter verantwoording te roepen. 

Met : Blake Lively , Jude Law , Raza Jaffrey , Sterling K. Brown

  FIN - song : Sleigh Bells - Where did you sleep last night

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...