zondag, juni 05, 2022

Falling For Figaro - Ben Lewin

Falling for Figaro op IMDb (6,4)

Falling for Figaro op Moviemeter (2,50)

Zo is feelgood bedoeld. Een niet al te dik opgetuigd verhaaltje over een carrièreswitch , waarna uiteraard in de nieuwe omgeving een love interest komt opdagen. Niet moeilijk, wel heel erg fijn om naar te kijken. In ieder geval hebben wij onszelf goed vermaakt in de filmzaal, op een regenachtige middag ook nog. 

Millie heeft het zo ongeveer gemaakt als fondsenwerver in de Londonse zakenwereld, haar baas stelt haar een stevige promotie in het vooruitzicht, maar tot ieders verbazing neemt ze de baan niet aan. Ze verrast haar collega's -waaronder haar eigen vriend - door te zeggen dat ze haar droom wil najagen. Wat dat dan wel is, vraagt vriend Charlie. "Operazangeres", is het directe antwoord. Dat ze graag zingt, wist Charlie, maar dat dit het onder-de-douche-niveau ontsteeg, was hem geheel ontgaan. Millie is vastbestloten om les te nemen en het een jaar te proberen: als het haar lukt om deel te nemen aan de fameuze "Singer of Renown" contest, dan is haar missie al aardig geslaagd. 

Ze neemt les bij Meghan Geoffrey- Bishop, diva in ruste. Een eersteklas bitch, die met ongelooflijke tegenzin aan de opleiding begint maar die het pittige lesgeld goed kan gebruiken voor onderhoud van haar oude boerderij. De diva woont in een piepklein dorpje in de Schotse Hooglanden, dus Millie verdwijnt echt een jaar lang van de aardbodem. Na een lastige start bij haar lerares is Millie bijna van plan het bijltje erbij neer te gooien maar net op tijd ontvangt ze haar eerste compliment van Meghan. 

De lerares blijkt nog één andere leerling te hebben, de timide Max die al een aantal keren aan de Singer-competitie heeft deelgenomen maar nooit won, Max gaat nu voor zijn laatste kans. Het toeval wil dat Max - om zijn lessen te bekostigen- allerlei klussen doet voor Meghan, maar ook de kok is van het kleine hotel waar Millie haar intrek neemt. De twee botsen dus te pas en te onpas tegen elkaar op. Ze zijn zich bewust van de concurrentiepositie die ze ten opzichte van elkaar innemen, maar stukje bij beetje ontstaat er toch een soort hulpvaardigheid bij de twee, een "we're in this together". De contest nadert en Max en Millie zingen een duet. 

Met : Danielle MacDonald, Hugh Skinner, Joanna Lumley, Gary Lewis, Shazad Latif

  FIN - song : Elisabeth Findeis/ Matthias Ponier - Die Zauberflöte

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...