zondag, november 06, 2022

Fisherman's Friend: One and all - Meg Leonard/ Nick Moorcroft

Fisherman's Friend: One and all op IMDb (6,3)

Fisherman's Friend: One and all op Moviemeter (3,00)

Het moet gezegd: de publieke perceptie van deze film tijdens de Hoornse Filmdagen was meer dan goed, uitbundig zelfs. Dat kan veroorzaakt zijn door het optreden voor- en achteraf van het lokale shantykoor, waarop dapper werd meegezongen en meegeklapt. Want aan de film zelf kan dat niet helemaal gelegen hebben. Feelgood, oh zeker, en niets aan de hand ook, enzo. Maar helaas wel een aaneenschakeling van cliché's . die nodig bleken om dit op waarheid gebaseerde verhaal te vertellen. Deze film is al een sequel , deel een was hartverwarmend maar mijns inziens is twee films over deze wonderlijke geschiedenis iets te veel van het goede. Maakt trouwens ook niet uit: de zaal werd vermaakt en ik trouwens ook, want vervelend was het nou allemaal ook weer niet. 

De story: nadat het succesvolle shantykoor uit Port Isaac, Wales, de nummer 1 notering heeft gehaald in de hitlijsten volgde een uitgebreide tour. Nu staat men voor de altijd lastige tweede plaat, een die het aanvankelijke succes moet continueren en hopelijk zelfs verbeteren. Maar ja, leadzanger Jim is een stevige drinker geworden na het overlijden van zijn vader en de platenmaatschappij dringt aan op een extra tenor-zanger voor een voller geluid. Die nieuweling zou zich dan moeten invechten in een vriendengroep die met elkaar opgegroeid is, hetgeen een onmogelijke opgave lijkt. Tevens wil de platenmaatschappij dat het mannenkoor zich wat minder ongenuanceerd zal uitlaten bij interviews en persconferenties. Tenslotte is er in de B&B van Jim's familie een jonge vrouw getrokken die op de vlucht lijkt voor een en ander. 

Gooi al deze ingrediënten in de blender , voeg daar nog wat vader-dochter-oma issues bij en je krijgt een tamelijk voorspelbaar kijkgeheel, dat desondanks met een glimlach bekeken kan worden. 

Met : James Purefoy, Sam Swainsbury, Maggie Steed, Imelda May

FIN - song : Fisherman's Friends- Wellerman

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...