dinsdag, januari 17, 2023

Almost Friends (aka Holding Patterns) - Jake Goldberger

Almost Friends op IMDb (5,8)

Almost Friends op Moviemeter (2,80)

Lekker zoetsappig jongerendrama, dat dan wel als komedie geafficheerd wordt maar eerder de schrijnende illustratie van haast onbereikbare tienerliefde weerspiegelt. 

De als kindacteur begonnen Freddie Highmore (oa Charlie & the Chocolate Factory) speelt hier Charlie, een oprecht vriendelijke jongeman die te verlegen en te bescheiden is om zijn eigen dromen en wensen na te jagen. Zijn goede vriend Ben, zijn moeder, zijn na jaren weer eens opduikende vader: allemaal proberen ze Charlie te overtuigen van zijn goede kwaliteiten, allen vragen ze wat hem weerhoudt zijn dromen na te jagen.

Een van die dromen (een goede chef-kok worden) heeft hij na het winnen van een prijs in een contest achter zich gelaten, hij beperkt zich tot het dagelijks koken voor zijn moeder en stiefvader en voor zijn olijke broertje. Die laatste lijkt de enige die af en toe een glimlach op Charlie's gezicht tovert. 

Nou ja, de enige: plots blijkt dat leuke meisje van de lokale koffietent ook heel erg interessant. Maar ja, die heeft natuurlijk een vriendje, een stoere sporter. Charlie houdt dus gepaste afstand maar kan het toch niet laten stukje bij beetje met het knappe meisje in gesprek te komen. Hij wandelt met haar, ontmoet haar op diverse gelegenheden en ziet zijn aandacht ook steeds door haar bevestigt. Hoewel ze voor Charlie onbereikbaar lijkt te blijven, schroeft Charlie het aantal bezoekjes aan de koffietent op, al was het maar om zijn eigen zelfverzekerdheid wat op te schroeven. Dat komt hem later goed van pas, als zijn vader het gezin een nare streek levert. In korte stappen wordt Charlie ineens volwassen. 

Met : Freddie Highmore , Odeya Rush, Christopher Meloni, Haley Joel Osment

FIN - song : Joe Purdy - Wash away 

Geen opmerkingen:

Green Border (aka Zielona Granica) - Agnieszka Holland

Green Border op IMDb (6,4)   Green Border op Moviemeter (3,50) Ik kon de slaap maar moeilijk vatten gisteravond, er spookte te veel door mij...