dinsdag, januari 10, 2023

Qui m' aime me suive - Jose Alcala

Qui m' aime me suive op IMDb (5,2)
 Qui m' aime me suive op Moviemeter (2,38)

Tamelijk zoute komedie over een driehoeksverhouding in het zonnige Frankrijk. Ik heb Daniel Auteuil als acteur hoog zitten, maar hier komt ie toch ook niet helemaal mee weg. 

Auteuil is hier de mokkende Gilbert, een voormalige garagehouder die de slechtlopende zaak heeft moeten sluiten en nu wat marginale losse bijverdiensten heeft. Zijn vrouw, de levenslustige Simone, ziet het allemaal met lede ogen aan. Haar man moppert zich de dag door, schuldeisers melden zich en zijzelf voelt zich niet gezien. Nou ja, niet helemaal gezien dan, want de stiekeme verhouding met overbuurman Etienne houdt haar nog enigszins op de been. 

Wanneer Etienne verhuist en de deurwaarder bij Simone de televisie komt opeisen, wordt het haar te veel. Ze verlaat Gilbert, huist in bij Etienne en laat Gilbert alleen achter. Nou ja, alleen: net op die dag staat zijn kleinzoon Terence voor de deur, met wiens moeder Gilbert ook al in onmin leeft. 

Hij voelt zich verplicht om - met frisse tegenzin- het jongetje op sleeptouw te nemen. Samen gaan ze op zoek naar Simone, die ze inderdaad bij Etienne aantreffen. Gezamenlijk zorgen de heren voor een verandering van inzicht bij Simone, die echter nog niet van plan is haar nieuwe status zomaar op te geven. 

Met : Daniel Auteuil , Catherine Frot, Bernard le CoqSolam Dejeane-Lacreole

FIN - song : Fred Avril & Mick Harvey - Simone

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...