zondag, november 19, 2023

Greta (aka The Widow) - Neil Jordan

Greta op IMDb (6,0)
 Greta op Moviemeter (3,07)

Tamelijk doorsnee thriller, al moet ik toegeven dat beide hoofdrolspeelsters zich behoorlijk van hun taak kwijten. Isabelle Huppert schmiert en zuigt, terwijl Chloë Grace Moretz een mooie transformatie ondergaat in deze film.

Moretz speelt de frisse Frances McCullen, werkzaam in een kwaliteitsrestaurant en dienstbaar en vriendelijk van karakter. Op een dag vindt Frances na haar dienst een achtergelaten damestas in de metro. Ze kijkt nog om zich heen maar ziet niemand die de eigenaar zou kunnen zijn. Ze probeert het in te leveren bij Gevonden Voorwerpen maar daar is de service zo belabberd dat ze besluit het zelf te proberen: aan de hand van een van de pasjes in de tas achterhaalt ze de verblijfplaats van de eigenaar, ze gaat de tas zelf terugbrengen, dit geheel tegen het advies van haar roommate Erica, die adviseert om de tas naar de politie te brengen.

De eigenaar blijkt Greta Hideg, een oudere dame te zijn die heel vriendelijk meldt hoe verstrooid ze is en hoe fijn ze het vindt dat een jonge vriendelijke vrouw bij haar langskomt. Ze verklaart erg eenzaam te zijn nu ze als weduwe in dat grote huis alleen leeft, haar dochter ver weg wonend in Parijs. Frances heeft een beetje medelijden met haar en besluit een koffieafspraak met de dame te maken, ze wil best een "bezoekbuddy" zijn voor deze vriendelijke dame. Dat gaat natuurlijk goed zolang het goed gaat: als Frances op een gegeven moment werkverplichtingen voor laat gaan op de afspraken met Greta begint deze met bellen, maar al snel gaat dit over in stalkinggedrag. Frances komt in de knel, de oude oma verliest met rasse schreden haar vriendelijkheid. 

Met : Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe, Stephen Rea

FIN - song : Arthur Rubinstein - Liebestraum No. 3 (Franz Liszt)

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...