woensdag, november 01, 2023

Hamilton 2- Men inte om det gäller din dotter(aka Agent Hamilton: But not if it concerns your daughter) - Tobias Falk

Hamilton 2 op IMDb (5,6)
 Hamilton 2 op Moviemeter (3,10

Tis lang geen James Bond, tis eerder in de richting van Mission Impossible en John Wick. Actie, knokken en schieten door een geheim agent, maar ditmaal met een prettig Scandinavische ondertoon. Hoofdrolspeler Mikael Persbrandt straalt een sonore, welhaast onverstoorbare kalmte uit, welke levensgevaarlijke opdracht hij ook uitvoert.

Ditmaal wordt hij naar het verre Jordanië gestuurd, waar hij een jong meisje moet redden uit de klauwen van islamitische terroristen. Het meisje is de dochter van Ewa Tanguy, een vooraanstaande politiefunctionaris die bij de verijdeling van een aanslag blijkbaar een kompaan van de terroristen heeft gedood. Dat zou op zich nog calculated risk kunnen zijn voor de terroristen, maar het feit dat Tanguy zich in een persconferentie laatdunkend uitliet over de aanslag wekt wrevel op. Daarbovenop komt het gegeven dat het meisje de peetdochter is van agent Hamilton, dus u snapt dat actie dringend gewenst wordt.

Het ontvoerde meisje wordt gebruikt voor propagandadoeleinden, hetgeen de urgentie voor Hamilton en Tanguy alleen maar groter maakt. Wat niet meehelpt is dat de Zweedse geheime dienst een moeizame samenwerking kent met hun Amerikaanse collega's, iets waarvan we al snel de oorzaak vinden. Maar goed, Hamilton haalt eerst in Beirut weer zijn favoriete strijdmaatje Mouna al Fathar op, samen starten ze een bevrijdingsoperatie op die tamelijk onmogelijk wordt geacht. Maar ja, Hamilton is Hamilton.

Met : Mikael Persbrandt, Saba Mubarak, Frida Hallgren, Reuben Sallmander

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...