woensdag, november 29, 2023

La Quietud (aka The Quietude) - Pablo Trapero



La Quietud op IMDb (6,2)
 La Quietud op Moviemeter (2,87)

Jaja. De stilte. Allesbehalve dat in deze boordevolle film, die vele prachtige elementen bevat maar die echt hard werken is voor de kijker. Bloedbanden, zorgen voor elkaar, politiek, erfenissen, seksualiteit, overspel, verwaarlozing, ongelukken en emoties: het zit er allemaal in, maak je borst maar nat.

Mia begeleidt haar vader, een bejaarde advocaat, naar zijn afspraak bij de notaris. Het gesprek aldaar zal testamentair zijn: er moeten besluiten worden genomen over de nalatenschap, met name over het prachtige landgoed "La Quietud" dat in het bezit van de familie is. Het gesprek grijpt papa dermate aan dat hij het benauwd krijgt waarop een beroerte volgt.

Deze tragische gebeurtenis is aanleiding voor Mia's zuster Eugenia om direct vanuit Parijs over te komen om bij de familie te zijn. Hoewel de zussen het zeer goed met elkaar kunnen vinden en zeer intiem met elkaar omgaan, blijkt  Eugenia in alles de lievelingsdochter van mama te zijn. Pas later in de film krijgen we daarvan de redenen te horen, redenen die zowel het gedrag van moeder als van dochter Mia verklaren.

Terwijl papa buiten bewustzijn op bed ligt, spelen zich in het huis diverse spins af: Eugenia maakt haar moeder blij door te vertellen dat ze zwanger is, maar laat zichzelf daarin niet tegen te houden vreemd te gaan met de zakenpartner van paps. Zusje Mia ondertussen haalr Eugenia's man van het vliegveld om vervolgens direct met hem van bil te gaan in de parkeergarage. Ondertussen stelt moeder alles in het werk om iedereen te overtuigen van het beëindigen van papa's lijden, waarvoor ze ook haar redenen blijkt te hebben.

Het is een cocktail van leugens, geheimen en wonderlijke family values. Boeiend, doch vermoeiend.

Met : Martina Gusman, Bérénice Bejo, Graciela Borges, Edgar Ramirez, Joaquin Furriel 

FIN - song : Mon Laferte - Amor Completo

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...