maandag, april 01, 2024

The desperate hour (aka Lakewood) - Phillip Noyce

The desperate hour op IMDb (4,9)
 The desperate hour op Moviemeter (2,29)

Gaat u mee een rondje rennen? Wel bijblijven he, anders verliezen we onze hoofdrolspeelster uit het oog. Klaar? Daar gaan we.

Moeder Amy heeft haar jongste kind al op weg geholpen om naar school te gaan, maar de oudste - de puber Noah- heeft geen zin om zijn bed uit te komen. Moeder doet haar best en maant hem toch echt op te staan want hij kan niet wéér te laat komen. Zelf heeft ze vrij genomen van haar belastingbaan omdat ze veel te regelen heeft vandaag. En dat ze goed kan regelen, dat blijkt aardig van pas te komen.

Eerst maar eens een rondje joggen. Terwijl ze hardloopt, belt ze een vriendin over de weerbarstigheid van haar zoon, krijgt ze haar ouders aan de lijn die op het punt staan in het vliegtuig te stappen en belt ze om die reden ook even naar de garage waar hun auto staat. Ondertussen ziet ze de ene na de andere politiewagen gaan. Vanwege de drukte zet ze haar telefoon even op "niet storen" om nog even lekker door te kunnen rennen.

Dat had ze beter niet kunnen doen, want plots blijkt dat ze een VS-alert krijgt (heet het daar ook zo?) waarin blijkt dat er een gijzeling plaatsvindt op de school van haar oudste zoon. Bij Amy gaan alle bellen af, in dit geval een beetje letterlijk. Ze pleegt het ene na het andere telefoontje, terwijl ze ondertussen haar hardloopritme in een sprint heeft omgezet om maar zo snel mogelijk dat bos te verlaten en bij de bewoonde wereld te komen om zo snel mogelijk naar het crisiscentrum te gaan. Maar dat gaat allemaal niet zo snel: ze valt, de politie belt haar terwijl zij 112 belt en ondertussen weet ze nog steeds niets over de situatie van haar zoon. Het wordt een wanhopig uurtje voor moeder Amy.

Met: Naomi Watts, Colton Gobbo

FIN - song :  TRVSTFALL - Sing Louder

Geen opmerkingen:

Four daughters (aka Les filles d'Olfa) - Kaouther Ben Hania

Four Daughters op IMDb (7,3) Four Daughters op Moviemeter (3,73)   Prachtig dit. Ondanks alle gruwelijkheden die er in zitten, kent de docum...