dinsdag, februari 15, 2005

Paniekzaaien

We hebben een nieuwe hobby in Nederland, noem het een nieuwe tweede natuur. En wees eerlijk: nu we ons toch niet meer bezig houden met tolerantie hebben we er tijd zat voor: PANIEK ZAAIEN!!

Ons land is voor de wereld een voorbeeld van terroristische dreiging, dus willen we ook een voorbeeld zijn van terroristismebestrijding. Daarop gaan wij als eerste van de gewezen democratiën mensen preventief oppakken. Hijzij die een baard laat staan, de verkeerde sites bezoekt of teveel pvc-buisjes inkoopt is een potentiële terrorist en moet dus vastgezet.
Wij zijn ook het voorbeeldland waar het gaat om aan te tonen hoe slecht het gaat in de economische wereld. Nu al weet de visionair Balkenende te melden dat de economie de komende jaren zo slecht blijft draaien dat wij NU met zijn allen fors moeten inleveren. Ook daarin zetten wij de toon.

Grootste troef is hoe ons land omgaat met de griepdreiging. Een pandemie dreigt in Nederland omdat we maar voor 200.000 mensen griepvirus hebben terwijl er op dit moment in Azie al vijftien gevallen van vogelgriep te melden zijn! En je weet het maar nooit he: we kunnen niet voorspellen hoe dat vogelgriepvirus gaat reageren op onze normale westerse influenza! Dat kan ontzettend gevaarlijk worden! Gelukkig is er al een voorlichtingsfilm gemaakt met veel me-busjes, rennende mensen die zich verdringen bij injectiepunten en ontzettend veel verschrikte gezichten. Herr Doktor Osterhaus kan tevreden zijn, hij heeft z'n punt gemaakt!! Een fors aantal bejaarden zal het niet meer halen, die bezwijken alvast aan de hartaanval die ze krijgen na het lezen van Osterhaus' waarschuwingen. Anderen zullen zich ingraven en via internet natuurlijk uit het buitenland zelf een griepbestrijdingsvoorraad aanleggen!
Gelukkig zijn wij een goed hamsterland, het zal ons vast wel lukken om de wereld leeg te plukken en dus bij onszelf voldoende voorraad aan te leggen.
Daar ben ik niet bang voor...

2 opmerkingen:

FROMMEL zei

ondertussen heb ik die fokking griep mooi te pakken....

begt zei

de vogel of gewoon de europese influenza? in dat laatste geval, hoe lastig ook maar niks bijzonders toch? Opa's, kinderen, gewone mensen: iedereen krijgt het een keer...