dinsdag, februari 15, 2005

Behendigheid

Eigenlijk is het huftergedrag, maar anderen zullen het behendig noemen.
Balkenende gaat weer behoorlijk vrij om met cijfers die hij krijgt. Ditmaal betreft het de europese rapportage over verrichte uren arbeid.
Balkenende schreeuwt alweer een waarde en norm door het land: "We werken te weinig".
Nederlander zou 7 weken per jaar minder werken dan elders in Europa.
Wat de gesjeesje geschiedenisstudent (inderdaad, geen econoom) daarbij even vergeet te melden dat dit cijfer danig beïnvloed wordt door part-time werk. NL is toevallig erg groot is en erg ver in het aantal deeltijdbanen.
Hierdoor is herintreding mogelijk geweest, is emancipatie op een hoger peil geplaatst en kunnen meerdere mensen ook nog andere maatschappelijke taken verrichten.

Toevallig ook allemaal normen en waarden, maar ja: vast niet die van deze bevooroordeelde premier.

4 opmerkingen:

FROMMEL zei

7 weken? hoe kan dat nou. ik heb maar 29 vrije + atv dagen per jaar. of heeft niemand mij verteld dat een jaar opeens uit 53 of meer weken bestaat?

Anoniem zei

@Begt

Als dit op dezelfde cijfers berust als enkele maanden geleden in de Tribune gemeld, dan staat op pagina 1 van betreffend rapport dat vergelijking tussen landen op basis van dat rapport niet mogelijk is aangezien part-time en overige participatie gegevens niet meegerekend zijn.

@frommel

Bijna iedereen in mijn (in)direkte omgeving heeft slechts een week of zeven, inc. ATV

begt zei

ok, verschil moet er zijn, ik zit op tien weken inclusief atv. maar ja, ik werk dan ook 36 uur en hep daar salaris voor ingeleverd!
ook een techniek!!!

begt zei

@jaap

precies, vergelijkingen zijn niet mogelijk en JPatjePee doet dat toch! Stemming maken natuurlijk, het stond al groot op de voorpag van de verraad-je-land-krant