vrijdag, februari 25, 2005

Stand up!

Altijd lachen, zo'n optreden van de Amerikaanse stand up comedian George Bush.
Voordat hij vanavond in Amsterdam staat om de zieke Javier Guzman te vervangen, was hij gisteren in Bratislava.
Daar hield hij een geweldige conference voor een zeer select publiek: hij sprak slechts tot de russische machthebber Poetin.
Bush hield een hilarisch betoog over wat hij verstaat onder democratie. Hij verdeelde dat in drie universele beginselen:
1) een rechtsstaat
2) vrije pers
3) een levendige oppositie.
Terwijl hij bezig was Poetin te dwingen tot deze drie punten (ook al zo grappig, democratie indwingen..) ging hij nader in op de drie punten.

Ad 1: hij legde uit dat een rechtsstaat betekent dat je overal in de wereld gevangenen mag maken, die ergens wegstoppen en ze zonder enige vorm van proces gewoon drie jaar lang mag martelen. Daar heb je recht op als je het grootste land van de wereld bent.
Poetin gniffelde..
Ad 2) Bush grapte iets over de geweldige pers in Amerika. Als je maar miljoenen betaalt aan Fox televisie dan zijn ze bereid om een paar haviken in talkshows jouw denkbeelden te laten vertolken en alles in te zetten om je herverkiezing mogelijk te maken.
Poetin schuddebuikte...
Ad 3) een levendige oppositie
Toefje op de room voor George: hij legde kameraad Vladimir uit dat je 2 en 3 samen moet gebruiken. Zet de pers in om eenieder die niet jouw standpunten deelt door diezelfde media zwart te maken en af te schieten. Dan laten mensen het wel om nog op die types te stemmen.
Poetin gierde het uit... van herkenning.

Ik hoop nog een kaartje te kunnen bemachtigen voor zijn volgende optreden...

Geen opmerkingen: