donderdag, februari 17, 2005

Hoopvol

Er is nog hoop voor Nederland. Berichten dat de eerste draaiweek van '06/05', de laatste film van Theo van Gogh, slechts 3000 bezoekers heeft opgeleverd geven mij een lichte twinkeling in de ogen.
Hoewel de film enige tijd van internet te downloaden was, verklaart het aantal keren dat dat gebeurd is niet de lage bezoekcijfers.
Volgens mij impliceert het veel eerder dat langzamerhand gebeurt wat ik al veel langer hoopte: Nederland wordt een beetje Fortuyn-moe. De dode kale is bejubeld alsof hij ons land voorgoed veranderd had (niet ten voordele naar mijn idee) maar het begint erop te lijken dat men het allemaal wel best vindt nu.
LPF in de penarie, Nawijn ruziet over de naam "Hard voor Nederland", Wilders levert per week meer zetels in: het gaat eindelijk een beetje de goede kant op!
Over enige tijd weten we het allemaal niet meer, dan gaat het gewoon in het rijtje "rampjaar 1672, politionele acties indonesië, opkomst en ondergang Pim Fortuyn" terechtkomen.
Kunnen we ons eindelijk weer met echte zaken bezig gaan houden! De eerste politicus die een beleid baseert op milieu-ontwikkelingen heeft mijn aandacht!!


NB: ik heb vroeger van van Gogh wèl goede films gezien hoor (06 tot aan Baby Blue vonk nog leuk, de Pijnbank was al wat minder en "Cool" was ronduit een kinderfilm). Sinds TvG in het Foruynisme was, nam zijn talent evenredig af met de verharding van zijn uitspraken!

1 opmerking:

Opa-Buiswater zei

Zou iedereeen echt een beetje Pim-moe zijn? De nieuwe politici hadden het kunstje gauw afgekeken en hebben zich weten te manifesteren als rasechte "haagsche"boys ( en girls natuurlijk want die ene wist de zakken reeds na 7 uur gevuld) waar vooral de zo door prof P verguisde achterkamertjespolitiek hoogtij viert. En het scenario van die film is zo ongelooflijk Thomas Ross dat ik het niet eens nodig vind om te gaan kijken....... Doe mij maar een Baantjer ;-)