dinsdag, februari 15, 2005

Inburger(k)ing

Het gaat allemaal goed komen: Maxima gaat zich ermee bemoeien. Gisteravond in Nova meldde zij dat zij zich als allochtoon voldoende ingeburgerd voelt en dat ze nu bereid is de anderen te helpen.
Das mooi! Ze gaat ze leren in welke hand ze de gouden lepel moeten houden, ze gaat ze leren hoe je om moet gaan met veel sneeuw tijdens je skivakantie, ze gaat ze leren hoe je communiceert met je nanny, ze gaat ze leren hoe je je paleis moet beveiligen, ze gaat ze vertellen hoe om te gaan met de roddelpers, ze gaat haar ervaringen delen met haar tocht langs al die verschillende werkprojecten, ze gaat vertellen hoe het is om prijzen uit te moeten reiken voor culturele instellingen, ze gaat ook vertellen hoe schattig het is om de lokale burgerkindertjes een handje en een kusje te geven op koninginnedag.
Ik zie het al voor me hoe die horden Somaliërs, Pakistani, Marokkanen en Antillianen achter haar aansjokken , allemaal die beveiligde auto's in.
Een waar voorbeeld!!

Geen opmerkingen:

Green Border (aka Zielona Granica) - Agnieszka Holland

Green Border op IMDb (6,4)   Green Border op Moviemeter (3,50) Ik kon de slaap maar moeilijk vatten gisteravond, er spookte te veel door mij...