dinsdag, juli 19, 2005

Kromland

Een vriend. Pedagoog. Onderwijsbegeleider zelfs. Zijn vrouw. Orthopedagoog. Beiden onderwijsbevoegd. Twee kinderen. Willen met z'n allen op wereldreis. Een maand of zes. Mag niet. Niet van de overheid. "Kinderen zijn leerplichtig". "Maar wij zijn beiden onderwijzer, zullen die zes maanden het onderwijs op ons nemen".
Overheid zegt nee!. "Maar onze kinderen zullen hier zelfs meer leren dan ze in die paar maanden op school doen". MAG NIET, zegt de overheid.
"En we gaan toch!", zegt mijn vriend. Dan krijgt u straf, zegt de overheid. 2500 € boete per kind. Of een week zitten! Allebei dan, he. Dat mag papa niet alleen oplossen.
Mijn vriend twijfelt. Welke keuze is juist? Jezelf op kosten jagen? Jezelf van je vrijheid beroven? Omdat dit land regeltjes kent? Omdat die regels belangrijk zijn? Belangrijker dan de mensen? Belangrijker dan het besef dat deze mensen zelf verantwoordelijkheid hebben? Meer wellicht dan de administratieve mensen die dit voor ze beslissen?

Ik spreek hem volgende week. Weeks daarop reist ie af. zodra ie terug is, gaan we er eens lekker voor, ahum, "zitten".
Nederland moet ontregeld!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat aflopen.

begt zei

om nou te zeggen dat het een "aflopende zaak" is, nou nee.
ik houd op de hoogte..

Los delincuentes (aka The Delinquents) - Rodrigo Moreno

Los Delincuentes op IMDb (6,7)   Los Delincuentes op Moviemeter (2,82) Première-avond gisteren, ik ging er eens de volle 3 uur voor zitten. ...