vrijdag, juli 01, 2005

Waar is het misgegaan?

Ergens, ooit in een niet zo lang verleden is er in Nederland een omslag gemaakt in het denken. De mens werd minder belangrijk, de pecunia en de economie kregen de overhand. Dat gaat steeds verder.
Aan de hand van enkele voorbeelden ontwikkel ik mijn strijdplan.
1) Schiphol
De Raad voor het Vliegverkeer waarschuwt dat in de toekomst meer mensen last gaan krijgen van geluidshinder en milieuklachten. Zelfs ontmanteling van woonwijken en wellicht hele dorpen horen tot de mogelijkheden.
Reden? SCHIPHOL MOET GROEIEN! MOET , ja. van wie moet dat eigenlijk? Van de bewoners van die dorpen en woonwijken? Van al die nederlanders die straks toch niet meer op vakantie kunnen vanwege de overheidsbezuinigingen? Nee, dat moet van al die werkgevers en economen, die zelf ook zo moeten groeien.

2)WAO
Het is erdoor. Er is een nieuwe WAO-wet. Grofweg gezegd is de uitkomst dat alleen de volledig afgekeurden nog een WAO-regeling krijgen, de rest moet op een of andere manier aan het werk. Wáár aan het werk is de vraag? Iedereen weet toch dat werkgevers de brieven van mensen met een WAO-vlekje als eerste terzijde leggen, dat ze die mensen niet op gesprek willen hebben omdat ze een risicofactor vormen?
Zou de overheid dat gaan controleren? Of mogen al die WAO-halven en kwarten straks bij de overheid gaan werken?

3) Media, Medy-nee!
De overheid vindt onze publieke omroepen te links en past dus enige censuur toe. Ten eerste worden budgetten strak gekort in de toekomst, moeten ze maar met ster-inkomsten compenseren en ten tweede wil de overheid de NPS- de grootste boosdoener wegens NOVA en Buitenhof- de nek omdraaien. Een staaltje Russiche censuurpolitiek van jewelste.


Ik kan er nog wel een aantal verzinnen maar zeg alleen dit: het is vandaag 1 juli. de start van het tweede halfjaar van 2005. Voor mij tevens de start van de voorbereiding op de politieke moord op dit kabinet. Alle middelen zijn nu geoorloofd: wie het volk zo minacht, kan revolutie verwachten.
Nog twee jaar tot de verkiezingen, mijn pen kan haast niet wachten....

Geen opmerkingen: