vrijdag, juli 15, 2005

For example

Hoewel ik absoluut mijn bedenkingen had tegen de stilteplicht gisteren in London (zie de post van vriend Frommel van gisteren) is het zonder meer met waardigheid gedaan.
De verbroederende geest die eruit sprak, de London United-thematiek, de toespraken van zowel de burrie als van de moskee-leiders: allemaal droegen ze uit dat London doorgaat met het besef dat de multicultuur niet meer weg te denken is, sterker nog: dat het london groot (heeft ge)maakt!
En dat nu staat in schril contrast met de manier waarop het in Nederland gaat. Wij zijn koploper is moslimhaat (het enige land waarbij meer dan de helft van ondervraagden zegt een hekel aan moslims te hebben, dat halen landen als duitsland-hoewel bijna- en engeland en spanje en frankrijk en vs niet), bij ons is het wachten op de volgende aanslag op een moskee, bij ons schieten de populistische anti-partijen uit de grond.

Kijk eens goed naar de buren, zou ik al die Fortuynisten, al die verWildersden en al die Nawijn-ranken eens willen meegeven. Het kan anders!!

Geen opmerkingen: