dinsdag, mei 30, 2006

Mening

En nou eens kijken of al dat geroep om vrijheid van meningsuiting ook effect heeft:

Pedofielen richten politieke partij op

Uitgegeven: 30 mei 2006 07:35
Laatst gewijzigd: 30 mei 2006 08:39

RIJSWIJK - Ons land krijgt er een partij bij die voortkomt uit de pedofielenbeweging. De nieuwe politieke partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD) streeft naar legalisatie van kinderporno en naar seks tussen volwassenen en kinderen. De partij wordt woensdag officieel opgericht.

4 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Beste Begt,

Uit welke krant of bron komt jouw stukje? En wat vind jij ervan? Het lijkt me sterk dat pedofielen deze partij oprichten. Als ik het partijprogramma bekijk, ligt het veel en veel genuanceerder en wordt een taboeonderwerp in het partijprogramma opgenomen. Wie de nuance zoekt, zou eens naar het partijprogramma moeten kijken wat gewoon al een jaar op het internet beschikbaar is: http://www.nvd.nu/prog_mei_2005.html#9.2

Waarbij ik wil opmerken dat ik het standpunt van de partij wel bedenkelijk vind, ik zou willen weten wat achterliggende argumenten zijn.
En er zijn ook grote politieke regerende partijen die ergere standpunten innemen, een oorlog beginnen bijvoorbeeld.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Peterter

Anoniem zei

Ik denk dat het voornamelijk standpunten zijn om mensen aan het praten te krijgen. Kan me niet voorstellen dat er ook maar een persoon te vinden is die het met al die punten eens is.

begt zei

klopt heren, ik denk dat maxx absoluut een zenuw raakt als ie zegt dat het er bij deze organisatie om gaat om discussie te ontlokken. Ik geloof niet dat ze de illusie hebben dat ze 26 zetels gaan halen met het omlaag halen van de sexueel-verantwoordelijke leeftijd.
Discussie is het onderwerp in dit geval, vermoed ik.
En louter om die reden, peterter, denk ik dat het zin heeft dat men het doet. Zoals jij zegt staat het programma al een jaar op internet, maar pas nu men dreigt gebruik te gaan maken van een aantal grondrechten breekt de storm los.
Dat moet dan maar, we zijn in dit land in een fase beland waarin elk punt besproken zal (en kan) worden.

Wat het taboeonderwerp "pedofilie" betreft sta ik in de bekende spagaat die het deze mensen zelf ook onmogelijk maakt: ze mogen van mij zo denken, ze mogen het van mij vinden maar ze mogen het nooit opleggen. En das nu juist het euvel": hun "doelgroep" wordt nog wilsonbekwaam geacht. En dus is het onvrijwillig, en dus... en dus...

Peter te Riele zei

Ik kan me goed vinden in jouw stelling name. Daarmee wordt een discussie al een stuk lastiger. De kop: 'Pedofielen richten een politiek partij op' Is zeer tendentieus en fout. Op de radio deden ze er een schepje bovenop, er was veel ongenuanceerds en kort door de bocht te horen.
Jammer dat er zoveel debat en woordenstrijd is en zo weinig dialoog.

peterter