vrijdag, oktober 20, 2006

Face it!

"Ja, dat probeer ik nou juist!"

Naast het lid kreeg ik gisteravond van alles op de neus. Mijn gevoelens werden bewaarheid; mijn oogspecialist wist me na enkele tripjes door het alfabet en een reis langs rood en groen te melden dat ik zo ongeveer een man van de klok ben.
Die kon je er volgens hem namelijk op gelijk zetten: 'vanaf ongeveer 45 jaar moeten de meeste mensen eraan geloven. " En u, lezer, weet hoeveel moeite ik met geloven heb.
Maar hier kwam ik echt niet onderuit: ik moet-als exact 45-jarige- aan de leesbril! En das lastig hoor als je een overtuigd min-dioptrist bent. In mijn nieuw aan te schaffen bril moet dus een forsch stukkie min en een klein stukkie plus ingelast worden. Met mijn lenzen kan ik volstaan met hetzelfde type, maar dan aangevuld met zo'n smal brilletje uit zo'n nog smaller kokertje op de niet zo smalle neus.

Ik ga mn broers achterna, dat blijkt maar weer. (is geen straf overigens)
Enneh, nagekomen bericht gisteravond, mijn oudste dochter blijkt ook de -4 al bereikt te hebben.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

nu plus en/of min bekend is kan je voor een leesbril nogal wat besparen in den knip. bij de hema -welke zich ongetwijfeld ook in uwer dorp bevindt- hebben prima leebrillen. informeer maar eensvrijblijvend, en indien overstag hep je nog wat muntjes over die je bij de brillenman bespaard!!!

begt zei

dank voor de tip. maar izzal te laat! heb bij de brillenboer alles in 1 besteld, dus montuur van de nieuwe bril en glazen en leesding, dus dat gaat allemaal tesaam richting bezorgverzekeraar..