maandag, oktober 09, 2006

Verhip, ik ben hip

Trouwen is uit

Uitgegeven door NU.NL: 9 oktober 2006 11:02
Laatst gewijzigd: 9 oktober 2006 11:13

VOORBURG - Nederlanders zijn niet meer trouwlustig. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) trouwden er in 2005 72.000 stellen. Dat is bijna 1200 minder dan het jaar daarvoor. Het was voor het laatst in 1945 dat het aantal huwelijken zo laag was. De daling van het aantal huwelijken begon in 1999, toen trouwden nog 89.000 stellen. Een van de oorzaken is volgens het CBS dat men op latere leeftijd trouwt. Daarnaast daalde de afgelopen jaren het aantal mensen op huwbare leeftijd. Een derde factor is het alternatief geregistreerd partnerschap.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben nooit echt een trend-volger geweest.

Peter te Riele zei

Wat raar dat er niets over scheidingen gemeld wordt. Als er meer of minder mensen scheiden, dan heeft dat gevolgen voor het aantal dat opnieuw kan trouwen.
En hoe zit dat met de allochtone huwelijken? Is het nog even gemakkelijk om een bruid in het buitenland te trouwen? Zoniet dan heeft dat natuurlijk gevolgen voor het cijfer. Dat zal het CBS toch niet zijn vergeten? Gevaarlijk dat gegoochel met cijfers en eventuele belangen die verborgen blijven. Wie zoekt het eens goed uit?