dinsdag, november 28, 2006

Begin Beving beving Begt *

* vrij naar Battus, die ipv Begt sprak over de israelische premier Begin.

Begt juichte vandaag even over het bericht van de aardbeving in Roermond. Roermond is namelijk de enige plaats in Nederland die ik hartgrondig buiten danwel ónder Nederland wens.
Het is de plek waar ik in 1984, samen met broer F en twee vrienden, een nacht in de cel heb doorgebracht. We waren onderweg naar pinkpop, moesten wachten op een vriendinnetje vamme, die vanuit een andere ns-richting kwam. Aan het uiterste uiteinde van het station ploften we onze tassen neer, openden een blikje bier en luisterden naar onze portable. Aan het uiterste uiteinde, zeg ik!!
In t lome zonnetje viel ik in slaap, totdat ik plots lawaai hoorde! Politieagenten, politiebusje, en in dat busje mijn broer. en een van mijn maatjes. Opgepakt, wegens westerse opruiiing.
Ik op de politie af, met de vraag waarom mijn broer in die bus zat. "Gij moet de bek houden", was het antwoord. Waarop ik naar een volgende agent liep en opnieuw de vraag stelde. HOP, armen op mijn rug gedraaid, blootsvoets werd ik in t busje gesleept.
Maatje W. liep naar de agenten met de mededeling dat ze er verkeerd aan deden mij op te pakken, ik had immers niets gedaan. Die kon dus ook mee.
In een cel gesméten letterlijk, broer F kreeg slaag van de agent. midden in de nacht eerst verhoord en toen pas een matras.
Maanden later het proces. Twee weken voorwaardelijk en 500 gulden boete tegen mij geeist. Enkele maanden later het hoger beroep: Begtje vrijgesproken en ter genoegdoening alle advocatuurkosten en reiskosten betaald gekregen.
Ze wilden die punkers uit het westen mores leren, en dat is een duur lesje voor ze ge worden.
Roermond, de behoudenheid in zuivere vorm, t mag van mij in de grond zakken...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

diep triest, kep dierbare herinneringen aan deze mooie stad en omstreken

begt zei

ik vond het inderdaad ook diep triest. is dat nou een gemeenschappelijk gevoel?