donderdag, november 16, 2006

Blokken

Het moge duidelijk zijn, de twee politieke spectra staan meer gespleten tegenover elkaar dan ooit. Mijn mening is dat de animositeit tussen Balk en Bos niet gespeeld is. En zo staat de maatschappij op meer fronten lijnrecht tegenover elkaar: niet alleen links tegen rechts, maar ook rijk tegen arm, verdraagzaam tegen intolerant, haves and havenots, nimby versus grensverleggend, pro's versus contra's.
Laten we het onder ogen zien: net als in de VS zijn we in feite terug bij een tweepartijenstelsel, met als enige verschil dat de kampen dan op hun beurt gevormd worden door marginaal van elkaar verschillende belangengroepen.
En laten we dan ook onder ogen zien dat het potentieel van rechts in Nederland groter is dan dat van links. Net iets meer mensen dan (door mij)gewenst laten de oren hangen naar de vulling van hun eigen portemonnaie, de avondvulling door hun eigen plasmascherm en de geestelijke vulling door boeken en films van Hirsi Ali.

Ik bereid me vast voor op opnieuw een aantal jaren "oppositietje spelen"..

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"We zijn van jou niets anders gewend, je zal je onheimisch voelen wanneer je dat niet meer zou kunnen doen, dus wees blij.
Hebben ze toch weer blij gemaakt, zie je wel de wereld is niet zo slecht als je denkt".

begt zei

klopt, alles is relatief, dat is zeker waar...
blij worden van balkenende en nog rechtsere figuren, tis een novum..

Peter te Riele zei

Heb je:
http://www.stomwijzer.nl/
al geprobeerd?

Het lukt me niet om op SP te komen, wie lukt het wel?
Peterter