donderdag, november 23, 2006

Herkiezingen

Liever gebruik ik een van mijn favo-woordspelingen (verziekingen) maar gisteren bleek het toch meer uit te draaien op hèrkiezingen. Een zeer gemengd gevoel beviel mij. uiteraard blij met het wenden van de rechtersteven, tijd voor een linkser beleid.
Echter, zoals ik een week geleden al voorspelde, is het land ho pe loos verdeeld in twee elkaar in evenwicht houdende blokken. dat houdt dus in dat je straks OF de helft van het land ontevreden houdt of dat je- door in het midden te gaan zitten- van alles wat doet. En dat is nu juist duidelijk wat NL niet wil.
Toch maar even de pro's & con's:
TEGEN:
Balkenende gaat ons toch nog drie nieuwe kabinetten voorschotelen.
Wilders lijkt de islamofobie goed te hebben uitgenut.
Weer vier jaar tegen die hagedissentaal van Verhagen aanhikken..

VOOR:
Pim Fortuyn is voor de derde keer, en nu definitief, begraven!
Financieel Fascist Gerrit Zalm heeft een duidelijke "opzoute"-boodschap gekregen, met beleid en al.
Een sterk links blok kan welk kabinet dan ook op numerieke wijze in controle houden.
4 oktober wordt een nationale feestdag.

Ben toch wel heel benieuwd naar uw lezerlijke conclusies!!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ut ligt er maar net aan Begt, in de jouw voor en tegens zitten voor jou persoonlijk ook weer nadelen. Om dus onze grote voetballeermeester te citeren elk voordeel heeft ook een nadeel. Hoe moet het dan met de zijkant kritieken. Van de andere kant hep je dan meer tijd voor fillums, lief en dochters. Hoef je je nergens meer over op te winden. Tjonge wat zal je een bezadigd mannetje worden.
Maar ik denk dat links net zo met de centjes om moet springen als je vriend Zalm heeft gedaan, of krijgen we een graai en grijpcultuur die ons over een paar jaar weer in een financiële afgrond stort.

Nee, ik ben deur ook niet blij mee. Laten we dus maar hopen op een CDA & PVDA combinatie dan kunnen we misschien over 1 á 2 jaar opnieuw met het rode potloodje aan de gang.

komen onze dromen misschien ooit uit!!

begt zei

kijk, als jij het over mijn VRIEND Zalm hebt, komt je hele verhaal natuurlijk niet over.
Ik denk dus dat links helemaal niet op die centjes hoeft te letten, laat in godsnaam de komende jaren niet het geld alles bepalen! fuck de financiele haalbaarheid..

Anoniem zei

Wilders is dan de volgende Fortuyn, in die zin dat de limboziel alle ongenuanceerde loners van Nederland aan zich bindt door lekker alle islam op 1 hoop te gooien. Daar blijf je een dolende ziel van, dat bindt het volk niet, verdeelt alleen maar.
VVD verliest daaraan de meest zetels, vrees ik, en omdat ze moederkindje Rutte hebben, en niet een veel uitgesprokener liberaal als Bolkestein, Nijpels of Wiegel.
De tranen van de machteloze Pastors waren wel aandoenlijk.

Ik verwacht CDA, PvdA en Christenunie. Dus geen PvdA, SP, Groen Links. En ik geef ze drie jaar.

FROMMEL zei

SP PvdA en CDA 99 zetels. Balkellende gedwongen tot een socialer beleid en nog 16 zetels van Groen Links, D66 en Christen Unie (ja behalve dat die fukkers tegen abortus en zelfbeslissing over het leven zijn is het op sociaal gebied niet echt mis met die Rouvoet) in de kamer lijkt mij een mooie optie.

begt zei

ik vind jelui allemaal nog redelijk constructief. de een gaat uit van een meerderheid van 99 zetels, de andere gaat uit van een kabinet dat minimaal drie jaar zit.
als wij hier al zo snel tot overeenkomst komen, wat moeten al die informateurs en informanten dan niet??
het gaat dus toch goed komen.
blij met uw pulserende bijdrage

Peter te Riele zei

Zalm is inmiddels uitverkocht