maandag, mei 28, 2007

Is het hier oorlog?Ja, dat is waar ook, het is oorlog. we vechten her en der over de wereld mee met onze soldaatjes.

Nog geen reden om mij ermee lastig te vallen..

"Pap, kom, we gaan naar de schouwburg, daar kun je met bootjes mee varen, mogen wij ook? Ah toe, pap?"

Ik mee dus naar het schouwburgterrein en wat blijkt? een kompleet leger liep daar rond: marine, defensie, korps mariniers, politie en brandweer.

Bleek een promo-middag te zijn in het kader van hoorn 650 of zo, maar dit was toch een stukkie heftiger dan promo : hier werd geronseld!

Jochies tussen 14 en 19 werden allemaal aangesproken of ze niet wilden kiezen voor een carriére: lekker bootje varen, beetje an een chute uit een heli springen, dat werk!

Over de rest van het verhaal (bikkelhard oorlog voeren, groepsgewijs martelen van opstandige moslims), daar hoor je ze niet over.

Gevaren hebben mijn kinderen niet, afgelopen zaterdag!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Gevaren hebben mijn kinderen niet" schrijf je. Maar waarom eigenlijk niet? Omdat het niet van papa mocht, of omdat papa dat vervelend zou vinden, of omdat ze zelf ook een aversie tegen het leger hebben, of omdat ze na een dialoog/discussie met papa overtuigd waren dat ze hier niet aan mee wilden doen, of...
Wat is er eigenlijk gebeurd? Of is de middag in het water gevallen. Gevaren hebben je kinderen niet, gevaren waren er wel.
Ben benieuwd wat je ermee hebt gedaan!

begt zei

nee, niet omdat ik het hen zou verbieden. Ik ben ruimdenkend genoeg om ze daar in de rij te laten staan. Maar ja, als daar dan van die legermacho's (al dan niet in spé) in de rij staan, dan komen kinderen niet aan de beurt.

En X11, nee ik hoefde inderdaad niet. Ik heb gezegd dat ik het een halfuur voor ze zou volhouden en dat ik daarna zo snel mogelijk weg wilde.
Polderen, heet dat..