maandag, mei 20, 2013

The Ages of Love (Manuale d'Am3re ) - Giovanni Veronesi

The ages of love op IMDb

Luchtig niemendalletje over verliefdheid in verschillende levensfasen. Jong, middelbaar of oud: verliefdheid kan bij iedereen toeslaan.
De film is een drieluik en een mozaiek, spelers uit deel 1 en 2 vervullen weer een bijrol in deel 3. Nooit ingewikkeld, behoorlijk hap-slik-weg en voldoende voorzien van (vooral vrouwelijk) schoon.

In deel 1 wordt een op trouwen staande advocaat naar een klein dorpje in Toscane gezonden om daar een onteigeningszaak te behandelen. Hij maakt kennis met de lokale bevolking en met la Bella van het dorp. Kan dat goed blijven gaan?

In deel 2 ontmoet een bekende tv-presentator een bijzonder vrouw, die zich alras tot stalker ontpopt. Meneertje piest naast de pot en moet dat een beetje bezuren.

Deel 3 toont een gepensioneerde wetenschapper (Robert de Niro) die in een flat bevriend raakt met de portier en vervolgens diens dochter ontmoet. Hij is oud, heeft een nieuw hart, maar dat hart doet het nog prima.

Luchtig, as i said.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...