donderdag, januari 08, 2015

Une Nouvelle Amie- Francois Ozon

Une Nouvelle Amie op IMDb
Na alle nare hectiek van gisteren was een Franse film me zeer welkom. En een Francois Ozon-film helemaal. Prachtige titels als "Sous le sable" en "Swimming pool" op zijn naam, maar ook zwaar ontregelende titels als 'Gouttes d'eau sur pierres brulantes" zag ik. Nooit makkelijk, maar altijd intrigerend. Zo beschouwd heeft Ozon zich er ditmaal welhaast makkelijk vanaf gemaakt: deze film handelt over de problematiek van "geboren in verkeerd lichaam".

Claire en Laura zijn jeugdvriendinnen. Als Laura al jong aan een ziekte overlijdt, belooft Claire voor haar kind en haar achterblijvende man te zullen zorgen. Dat pakt anders uit dan ze denkt.
Weduwnaar David blijkt zijn heimelijke wens om in vrouwenkleren rond te lopen nu pas te durven toepassen, al is het voorlopig binnenshuis. Hij hoopt zo zijn dochtertje ook zijn moeder een beetje terug te geven en aldus beide ouders in een te zijn.
Claire is geschokt, maar tegelijkertijd geïntrigeerd. Een ragfijn spel van afstoten en aantrekken ontspint zich, met uiteindelijk dramatische gevolgen. Alhoewel: is niet all well that ends well?

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...