dinsdag, januari 13, 2015

Oldboy- Spike Lee

Oldboy op IMDb
Remake van wat een heftige Japanse film moet zijn geweest. Deze is ook vrij heftig maar heeft bij mij een nogal dubbel effect. De vechtscenes zijn ronduit belachelijk, enkele martelscenes (ja dus) te naar maar aan het eind had ik wel het idee dat ik een behoorlijke film had gezien. En dat komt louter en alleen door een ingenieus script, dat de kijker fors op het verkeerde been heeft gezet.

Een film over wraak is het. Joe is een alcoholische reclameman die na een nachtelijk bacchanaal plots ontwaakt in een soort hotelkamer, waar hij niet uit kan. Hij blijkt te zijn gekidnapt, maar met een doel. Maar liefst twintig jaar wordt hij vastgehouden en stukje bij beetje blijkt waarom.
Eenmaal vrijgelaten heeft hij de opdracht om binnen enkele tijd zowel zijn dochter op te sporen als degene die hem heeft vastgehouden. En die laatste, die wil ie nog wel om de redenen vragen.
Hij krijgt hulp van zijn oude bevriende barman en van een LegerdesHeils-achtige dame, die verderop dieper in het complot blijkt te zitten dan hij vermoedt.

Zoals gezegd: het script is ingenieus, daarnaast spelen Josh Brolen en hertenogen-meisje Elisabeth Olsen niet onverdienstelijk hun wederzijdse rol.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...