zondag, januari 25, 2015

Much ado about nothing- Joss Whedon

Much ado about nothing
Voor mijzelf een experimentje , deze Shakespeare-verfilming. Niet zozeer omdat een eeuwenoud toneelstuk wordt verfilmd (of , zoals deze, naar de moderne tijd wordt gezet). Nee, het was meer om de tekst. Het is raar om een hippe, strak gestileerd geschoten film te bekijken die getoonzet is op de oude tekstvorm en duidelijk als toneeltekst wordt opgebracht. Dat is wennen, ik moet bekennen dat ik op een gegeven moment wel klaar was met de gimmick.

Twee verschillende relaties ontstaan tijdens een bezoek van drie prinsenbroeders aan de villa van een geslaagde zakenman. Een van de prinsen zal worden gekoppeld aan de dochter van de zakenman, daarnaast wordt een huisvriend gekoppeld aan het nichtje van die dochter.
Er gaat uiteraard iets mis, er wordt wel een huwelijk voorbereid maar de ene prinsenbroer gunt de andere het licht in de ogen niet en zet een roddelcircuit op.

Hieraan merk je sterk dat het oorspronkelijke verhaal al erg oud is, maar het wordt knap vertaald naar nu. Zoals gezegd: vooral visueel is de film prima te doen. Verder vond ik hem niet makkelijk. Het is aan u.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...