zondag, april 26, 2015

Le Week-end ( A weekend in Paris) - Roger Michell

Le Week-end op IMDb
Introducing Meg en Nick, een koppel op leeftijd. 30 jaar getrouwd, uitgeblust en op elkaar uitgekeken. In een poging te vieren wat er te vieren valt, boeken ze een weekend Parijs. Dit om oude tijden te doen herleven, maar ook om te polsen of er misschien toch nog een vlammetje brandt dat - nu het nog kan- aangewakkerd dient.
Nick doet z'n best om te tonen dat Meg de enige voor hem is, zij lijkt alle zicht op liefdevolle herkenning verloren. Het hotel dat hij geboekt heeft is niet goed, er moet stante pede een andere worden gezocht. Een belachelijk veel duurdere wordt dat. Nick sputtert dat dan wel de badkamer-verbouwing in t gedrang komt, zij zegt dat ze nú moeten leven want ze zijn er nou toch. Dát sfeertje.

Het gaat moeizaam maar af en toe lijkt er een oplevering, een toenadering. Verzoeken tot seksuele toenadering wimpelt ze bot af, al maakt ze wel af en toe verleidelijke aanstalten. Er lijkt toch nog wel iets goeds te zitten , het komt alleen steeds maar niet naar buiten.
Totdat. Totdat ze een oude studiemaat van Nick ontmoeten die thans in Parijs woont. Deze man, een ras-charmeur, overtuigt ze op zijn feestje te komen en er ontstaat enige zenuwachtige spanning. In die spanning gaat Nick te ver. Hij doet onhandige uitspraken met mogelijke fatale gevolgen. Op het feestje laten beiden zich dan ook totaal gaan.

Zeer zeer fascinerende film. Klein gehouden, maar werelds acteerwerk van Jim Broadbent, Lindsay Duncan en Jeff Goldblum. Verrassend sterke film dit, een presentje voor de liefhebber.

1 opmerking:

begt zei

Docherlief schoof nog even aan en wist me te melden dat een van de acteurs op dit moment hardstikke hip is. Het bleek de zanger van top40 act Years & Years te zijn

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...