zaterdag, april 04, 2015

Divergent- Neil Burger

Divergent op IMDb
Het  was gezellig, met de familie op de bank. Deze , daar kwamen zij mee aan .Want helemaal in de geest van The hunger games en zo.
Dat klopte. Ook een toekomstige maatschappij die totalitair bestuurd wordt en waar verschillende groepen mensen onder de duim moeten worden gehouden. Bij deze film krijgt elke jeugdige bewoner een test waarbij moet blijken bij welke van de vijf groepen hij in de toekomst wordt ingedeeld. Daar mag ie dan wel "officieel" voor kiezen, maar maakt hij een andere keuze dan de uitslag voorschrijft dan is er geen weg terug. Zie maar dat je slaagt, zoiets. Als de test onduidelijk uitvalt, ben je afwijkend (divergent, ja). En dan moet je toch één keuze maken.

Meisje Beatrice uit de lowlife-klasse kiest er voor om bij de vigilantes te gaan, bij de orde der "Onverschrokkenen". Zeg maar een soort burgerwacht die de orde bewaakt en de spanningen tussen de verschillende groepen. De opleiding is zwaar voor het meisje (nu Tris geheten), gelukkig ziet een van de leiders het potentieel in haar. Later blijkt waarom...
Er ontstaat wanorde, de totalitaire leider (Kate Winslet) grijpt hardhandig in. Meisje Tris moet vechten tegen haar eigen afkomst-bloedgroep en dat betekent dat ze ook tegen haar ouders moet optreden. Dat gaat natuurlijk niet. De divergentie slaat toe.

Ach, de dochters vonden het een goede film. En mijn vrouw ook.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...