dinsdag, april 21, 2015

Gangster Squad - Ruben Fleischer

Gangster Squad op IMDb
De uitgebreide sterrencast maakt de verwachtingen niet geheel waar in deze ietwat te overduidelijk harde maffiafilm. Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone. Best een prima rijtje, maar dan nog..

Los Angeles, kort na de 2e Wereldoorlog. De lokale Holleeder is vast van plan de stad geheel in zijn macht te krijgen. De helft van het politiekorps heeft ie al ingepalmd, de rechterlijke macht is van hem en drugshandel en prostitutie zijn de financiële motoren van zijn imperium.
Heel Los Angeles? Nee, een dappere rechercheur behoudt zijn rechtvaardigheid en gaat in zijn eentje de strijd aan om een meisje te redden uit de klauwen van de maffia. Die actie valt op bij de last man standing in het zuivere deel van het politiebestuur. Ze formeren een team om de "mob machine" te ontregelen. Het automatisme moet uit hun verdienmodel vandaan, zodat de maffiabaas uiteindelijk niets anders rest dan vlucht of overgave.
Klinkt ideaal, maar gaat niet makkelijk. Veel piefpafpoef, veel heldhaftigheid en oja, ook nog iets met een gangstermeisje.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...