woensdag, april 01, 2015

Les Salauds - Claire Denis

Les Salauds op IMDb
Lastige film. Het uiteindelijke onderwerp is al niet makkelijk, maar ook de wijze van opbouw en vertoning vraagt iets van de kijker. Ik had zelf na afloop wel het gevoel dat ik een goede film gezien had (hij was o.k.!, dat zeg je dan) maar het kostte even om me te overtuigen.

Marco wordt gecontact door zijn zuster: haar man heeft zelfmoord gepleegd en dochterlief is doorgedraaid. Probleem is: Marco zit op de grote vaart en derhalve midden op zee. De druk is te groot, hij zegt zijn baan op en laat zich door een loods aan land brengen.
Hij weet eigenlijk al wat er gebeurd is maar bouwt langzaam aan zijn kans tot oplossing en tot wraak. Vindt een appartement in het gebouw van de man die diep in het nare web zit, begint een verleidingsprocedure voor diens vrouw (lukt!!) en onderzoekt ondertussen het griezelige wereldje van seksuele exploitatie waarin zijn nichtje, de dochter van de springer, is verzeild. Dat wereldje blijkt enger en nauwer verweven met alles wat Marco wil weten en hij komt dan ook tot griezelige ontdekkingen. Met fatale gevolgen.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...