zondag, april 12, 2015

Prisoners- Denis Villeneuve

Prisoners op IMDb
Thriller die zich aanvankelijk geheel volgens de lijnen van het spel verplaatst, maar aan het eind toch een vrij complex plot laat zien. Zonder te willen pochen, zie ik meestal al redelijk op tijd waar de filmmaker naar toe wil maar bij deze ben ik toch enkele malen op het verkeerde been gezet. Da's het knappe.

Twee jonge meisjes verdwijnen. De ouders in paniek , een van de vaders neemt het heft in eigen handen als hij vindt dat de politie niet snel genoeg handelt. De zwakbegaafde plaatsgenoot, die toevallig in de buurt rondreed, wordt het mikpunt van zijn heftige zoektocht. Hugh Jackman zet deze vader net zo ogenschijnlijk psychopathisch neer als de uiteindelijke ontvoerder zou moeten zijn.

De jonge en succesvolle rechercheur Loki neemt kalm zijn stappen om het mysterie op te lossen en lijkt naar een succes te werken totdat hij alles uit zijn handen laat glippen. Hij krijgt geen vat op de agressieve vader, maar ook niet op het web van afwijkende dorpsbewoners waarvan meerderen kandidaat zijn om iets met de verdwijningszaak te maken te hebben.
De tijd dringt, eigenrichting dreigt : langzamerhand zijn niet alleen de meisjes slachtoffer, maar ook de ouders, de dorpelingen en de recherche. 

Knap verweven verhaal over een gemeenschap zoals ie alleen maar in de VS kan bestaan: net zo solistisch als godvruchtig, net zo loner als rechtvaardig en net zo griezelig als voor de hand liggend.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...