dinsdag, mei 12, 2015

The immigrant- James Gray

The immigrant op IMDb
Een iets te lauwe verfilming. Wel goede acteurs, verhaal an sich biedt ook alle kansen maar toch komt het maar moeizaam op gang. Het einde is wel sterk, dus het kón.

Ewa is een Poolse vluchtelinge die in de jaren 30 naar de VS komt, samen met haar zus belandt ze op Ellis Island. Zuslief is ziek en moet in quarantaine, in totale paniek komt Ewa uit bij een ogenschijnlijk reddende engel die achteraf een theaterman is die jonge vrouwen ronselt voor zijn burlesque shows. En meer.
Ewa wordt gedwongen aan het werk gezet, de dreiging van uitzetting is constant aanwezig. En de druk om geld te verdienen om het herstel van haar zus te betalen evenzo.
De theaterman wenst de belangrijke man in haar leven te worden maar krijgt concurrentie van een flamboyante - en een stuk vriendelijkere- illusionist. De strijd om Ewa ontbrandt, haar strijd om haar zus te bevrijden werkt zich naar een climax.

Strijd alom en toch geen goede film. Op z'n best is ie redelijk te noemen. Jammer, met zo'n actueel thema...

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...