zaterdag, mei 30, 2015

The Words - Brian Klugman/ Lee Sternthal

The Words op IMDb
In plaats van film-in-film is dit eigenlijk boek-in-boek. In boek. Hoe dan ook: deze film draait om een boek. Een boek dat geschreven is door een schrijver die presentaties geeft over dat succesvolle boek. Een boek dat helemaal niet door hem is geschreven, doch slechts door hem ontdekt.
Het manuscript vond hij in een aktetas die hij in een antiekzaak opgedaan heeft. Het komt hem goed uit, want hij krijgt zijn eigen eerste manuscript maar niet uitgegeven, ondanks een jarenlange ronde langs uitgeverij-redacteuren.
Gemankeerd zelfbeeld dus. En als hij dan dit wonderbaarlijk goede boek-in-wording vindt, lijkt het allemaal logisch dat hij doet alsof het het zijne is.
Dat gaat lang goed, succes en rijkdom komen bij hem langs. Totdat...
U snapt: totdat de oorspronkelijke schrijver van het manuscript opduikt. En hem opzadelt met een joekel van een dilemma: hoe kun jij zo leven? Hoe kun je pretenderen talentvol en goed te zijn, terwijl je slecht mazzel en toeval hebt ervaren?

Dat is dan ook meteen het beste stuk van de film: de twijfel die bij de schrijver (Bradley Cooper) toeslaat. Dat werkt boeiend. Boeiender dan de sterrencast met de rest van het verhaal doet. Niet geheel geslaagd, deze film.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...