donderdag, juli 23, 2015

De overgave - Paul Ruven

De overgave op IMDb
Slap, eeeuhm, aftreksel van de 50 shades-hype. Sterker nog: het verhaal is gebaseerd op de massale aandacht voor s-emmertje spelen, zoals die enkele jaren geleden plots bij een grote groep jonge vrouwen opkwam.
De film verpakt dit effectbejag in een verhaal over een acteur die een boek wil verfilmen. Hij kiest een serveerster van het terras van de overkant uit om de rol te spelen maar ze wijst dat wegens gebrek aan ervaring af. Geen ervaring in acteren en al helemaal niet in die spelletjes met kaarsen, zijden sjaaltjes en hemelbedden. Hij dringt aan bij haar: lees dat boek nou en vertel me dan of je nog steeds niet wilt.
En ja hoor, ze raakt in de ban van de man. Vraag voor haar is alleen nog of ze in de ban is van de man in het boek of de man die haar tegenspeelt.
Er speelt verder nog een slecht zijdelings verhaaltje over vooropgezet plan, waarbij de zieke partner van de acteur steeds met toestemming voor dit script speelt. Wazig.

Ik zou niet weten welke van mijn vrienden ik dit zou kunnen aanbevelen.

Met oa : Rick Engelkes en Carly Wijs

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...