maandag, juli 27, 2015

Devil's knot - Atom Egoyan

Devil's Knot op IMDb
Tweede waargebeurdje van de dag. En ook dit plot zou niet misstaan in een of andere Netflix-serie. Die zou dan over satanistische seriemoordenaars moeten gaan. Als het er nog niet is, dan komt het vast nog eens.

1993, Arkansas, USA. Drie jonge jochies gaan na schooltijd nog even fietsen met hun pas verkregen terrainbikes. Ze fietsen een stukkie het bos in en dat blijkt tegelijkertijd het laatste dat van ze wordt vernomen. Enkele dagen later worden hun lichamen - ontkleed- gevonden in een van de drabbige poeltjes in het bos.
Zo goed als direct gaat de verdenking in de richting van een tweetal jonge vrienden uit het dorp. Ze kleden zich in het zwart, zouden belangstelling hebben voor occulte zaken en satanische rituelen. Zonder enige vorm van bewijs ontwikkelt zich een volksgericht dat zijn weerga niet kent, de lokale bevolking kent de schuldige al.
Een in rechtspraak geïnteresseerde onderzoeker vertrouwt het zaakje niet en vreest voor de doodstraf van drie mogelijk onschuldige jongens. Dat wil hij voorkomen en dus biedt hij zijn diensten aan aan de toegewezen advocaten.
Het gaat moeizaam: ondanks aantoonbaar wankel bewijs, ondanks aangedragen andere invalshoeken, ondanks verwikkelingen van verder niet onderzochte vreemdelingen in het dorp, ondanks dit alles denderen de aanklagers en de rechter door richting een veroordeling. Is onze onderzoeker er nog wel op tijd bij?

Met: Colin Firth, Reese Witherspoon, Allessandro Nivola

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...