zondag, juli 26, 2015

Houston - Bastian Günther

Houston op IMDb
Erg veel goeds gezien uit de Duitse cinemawereld de afgelopen jaren, ik ging er dan ook enthousiast voor zitten. Helaas helaas, deze kwam niet binnen. Of ie nou te artistiek wilde zijn, te bewust arthouse of omdat ik m gewoon niet helemaal begreep.. Geen idee, maar het was uitzitten. En da's geen goed teken.

Headhunter van middelbare leeftijd. Drankprobleem, last van probleemkind en dwingende vrouw. Het gaat bovendien ook nog eens moeizaam op zijn werk. Er komt een kans op uitvlucht als hij een CEO van een grote oliefirma uit Amerika aan de haak moet zien te slaan. Dat is nog niet zo makkelijk, want deze tycoon wordt scherp afgeschermd van de buitenwereld. 
Onze man doet verwoede pogingen via secretaresses, receptionistes en andere invalshoeken. Uiteindelijk krijgt hij hulp van een andere hotelgast (rare rol overigens ) die hem weet te vertellen dat de olieman er een maitresse op na houdt. 
Tussen als drankgelagen door probeert Clemens (Ulrich Tukur) steeds dichterbij het vervullen van zijn opdracht te komen. Dat gaat echter - letterlijk - niet zonder slag of stoot.

Tja. Beetje te arty, denk ik. 

Met: Ulrich Tukur , Wolfram Koch en Jenny Schilly. 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...