maandag, juli 27, 2015

Valley of love - Guillaume Nicloux

Valley of love op IMDb
Hij acteur, zij actrice. Ooit waren ze getrouwd en leefden ze in Parijs. Nu komen ze - onafhankelijk van elkaar - samen in Death Valley, Californië. Ze hebben beiden een brief gekregen van hun zoon.
De jongen heeft een einde aan zijn leven gemaakt en wil blijkbaar zijn ouders nog eenmaal verenigd zien, liefst vlakbij de plek waar hij uiteindelijk gestorven is. In de brief meldt hij dat zich aan hen beiden zal openbaren als ze keurig de planning van de brief volgen en op de afgesproken plek op de afgesproken datum verschijnen.

Onmogelijk verhaal, zegt u? Onverfilmbaar? Dat lijkt zo, maar het pakt anders uit. Niet voor niets zijn dit twee meester-acteurs, niet voor niets maken ze zeer aannemelijk dat ze ooit wel samen hebben geleefd maar zich nu kapot ergeren aan de onhebbelijkheden die ze zich elk hebben eigen gemaakt.
Er gebeurt iets met ze in dat unheimische , maar o zo prachtige landschap. Scepsis maakt plaats voor samenwerking, ongeloof maakt plaats voor gevoel en ze laten zich beiden dermate ontregelen door de ambiance dat ze elkaar heel hard nodig blijken te hebben. En dat, dat is ongetwijfeld de hand van de zoon.

Acteursfilm, ik vond het heel prettig om naar te kijken en te luisteren.

Met : Gerard Depardieu en Isabelle Huppert


4 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Had je de recensie voor deze film van Max Pam gezien? Zelden zo'n vernietigende recensie gelezen.
http://www.volkskrant.nl/opinie/in-valley-of-love-is-depardieu-te-ver-gegaan~a4111610/
Herken jij iets van de kritiek of staat jouw mening haaks op die van Max Pam?

Peter te Riele zei

Geen reactie op reactie. Dat ben ik niet van jou gewend.

Peter te Riele zei

?

Peter te Riele zei

!

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...